Våra flygplan

SE-KZI är av modellen Alpha 160Ai och tillverkad 2008. 

Planet är godkänd för avancerad flygning och G tåligheten är satt från -3g till +6g! 

Med en 160hk Lycomingmotor, utrustad med insprutnings-system, inverterat bränsle och oljesystem samt torrbatteri, medför detta att vi kan flyga inverterat i planflykt under längre tid än vad som är möjligt med normalt bränsle och oljesystem. 

Förutom en bra balans i kontrollerna och en harmoni i uppträdandet som låter den klantigaste av klantiga känna sig "lite duktig" är planet utrustat med en spinnfena under bakkroppen som ger mycket säkra spinn egenskaper. 

Den moderna instrumenteringen, den heltäckande plexiglas-canopyn samt extra long-range tankar gör den även till en formidabel sightseeing-maskin att ta på lite längre turer. Den är tex. perfekt att flyga över till Læsø med på knappa halvtimmen.

Kort sagt, ett mycket roligt plan att flyga både för nybörjare och de lite mer drivna piloterna. Det här planet bör helt enkelt upplevas!

SE-KLV är av modellen Piper PA28-181 Archer II och byggd 1981. 

Med värdiga egenskaper tar sig PA-28:an fram genom lufthavet på ett sätt som närmast för tankarna till en amerikansk bil. Den stora vingen ger en tyngd och stadga i rörelserna som är mycket påtaglig. 

Planet är mycket komfortabelt, inte minst för passagerarna. PA-28:an är lasttålig för storleksklassen och är ett av de få fyrsitsiga flygplan som kan ta fyra vuxna med lite bagage på en någorlunda resa. Vår KLV är främst en bra resekärra och utrustad därefter.

Med lite drygt 1150kg startvikt kommer man bekvämt från A till B i ca. 230km/h och med en räckvidd på ca. 4,5 timmar.

Kort sagt, ett välutrustat och lättfluget flygplan som lämpar sig både för skolning och privata rundturer med vänner.


Vill du prova på att flyga något av våra flygplan!? 

Boka en flygtur idag!