Chalmers Flygklubb i Göteborg

Våra flygplan

Chalmers Flygklubb äger idag två flygplan. Typerna är valda för att passa klubbens medlemmars behov och intressen.

SE-KLV är en Piper Archer II. Välutrustad och lättflugen passar den bra för både långa och korta turer. Den är fyrsitisig med bra lastkapacitet och räckvidd för klassen. Typiskt utnyttjande är sommartid när man tar familjen eller några vänner med sig i KLV och flyger till Laesö eller Legoland. Tekniska data

SE-KLV

SE-KZI är en betydligt nyare version av Robin 2160 och har beteckningen Alpha 160 Ai.  Alphan är en liten 2-sitsig kärra och mycket rolig att att flyga. Den är utrustad med inverterat bränsle- och oljesystem vilket gör det möjligt att vid avancerad flygning flyga inverterat utan att motorn stannar eller tar skada.Förutom avance är maskinen idealisk för dom där korta turerna när man bara vill upp och svänga runt lite eller "studsa" över till någon av grannklubbarna i t ex Alingsås eller Varberg. Det finns också goda möjligheter att flyga längre sträckor då flygplanet är utrustat med Long Range tank som rymmer hela 160 liter. Med en förbrukning på c:a 30 l/tim så har man 4 timmars aktionstid i bekväma säten.

SE-KZI